Sıvı altın olarak biliniyor: Vücudu A’dan Z’ye yeniliyor

Et ve Kemik Suyu: Bağışıklık Sistemi İçin Sıvı Altın!

Çoğu mevsimsel virüsün aynı anda yayılmasıyla ortaya çıkan kombinasyon virüs vakaları artıyor. Bu durum, bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemini bir kez daha vurguluyor. Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, bağışıklık sistemini güçlendirmenin doğru beslenme ile mümkün olduğunu belirtiyor. Özellikle sıvı olarak bilinen et ve kemik suyunun bu süreçte önemli bir destekleyici olduğunu vurguluyor.

Protein ve kolajen açısından zengin olan et ve kemik suyunun bağışıklık hücrelerinin yenilenmesine katkı sağladığını belirten Dyt. Çakaloğlu, içerdiği mineraller ve amino asitlerle vücudu besleyerek enerji verirken hastalık dönemlerinde toparlanmayı da hızlandırabileceğini ifade ediyor.

‘Kemik Suyunun Besleyici İçeriği’

Dyt. Gamze Çakaloğlu, geleneksel ve besleyici gıdaların özellikle artan viral enfeksiyonlara karşı korunmada önemli bir destek sağladığını vurguluyor. Et ve kemik suyu gibi besinlerin insan sağlığına olan faydalarını aktarıyor.

Et ve kemik suyunun, uzun süre kaynatılan kemiklerden elde edilen bir sıvı olduğunu ve yüksek miktarda kolajen, amino asitler ve mineraller içerdiğini belirten Çakaloğlu, bu besin kaynağının sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu ifade ediyor.

Kolajenin cilt, kemikler, kaslar ve bağ dokularının sağlıklı yapısını desteklediğini belirten Çakaloğlu, et ve kemik suyunun bağışıklık sistemini destekleyen, kas fonksiyonlarını iyileştiren değerli mineraller açısından zengin olduğunu belirtiyor. Özellikle kış aylarında artan viral enfeksiyonlara karşı vücudu güçlendirmek için bu besleyici gıdaların düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Kilo Kontrolüne Yardımcı Oluyor

Et ve kemik suyunun hayvanların et ve kemiklerinin uzun süre kaynatılmasıyla elde edilen son derece besleyici bir et suyu olduğunu söyleyen Dyt. Gamze Çakaloğlu, bu süreçte salınan kolajen, protein ve çeşitli mikro besin maddeleri ile kemik suyunun bir besin deposuna dönüştüğünü açıklıyor.

Kolajen ve protein açısından zengin olan et ve kemik suyunun cilt, kaslar, kemikler ve bağ dokuları gibi temel yapı taşlarına güç, destek ve esneklik kazandırdığını belirten Çakaloğlu, kolajenin cildin elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini geciktirirken, kemik ve eklem sağlığını destekleyerek hareket kabiliyetini koruduğunu vurguluyor. Ayrıca, protein içeriğinin kas ve dokuları güçlendirerek bağışıklık sistemi fonksiyonlarını desteklediğini, kan basıncını düzenlediğini, kemik yoğunluğunu koruduğunu ve kilo yönetiminde etkili olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Ereksiyon Problemi Nedir?

Ereksiyon Problemi Neden Olur, Ereksiyon Sorunu Erkeklerde Ne Gibi Psikolojik Sorunlara Yol Açar?

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Uzman uyardı: ‘Merdiven altı’ zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı tehlike saçıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, soğuk zincirde muhafaza gerektiren bu iğnelerin merdiven altı satışının ABD’de yüzde 60’lara ulaştığını, ülkemizde de kontrolsüz bir şekilde kullanımının son dönemde büyük oranda arttığını kaydetti.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.