SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI: Son dakika Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı ne zaman, başvuru şartları ne?

Sağlık Bakanlığı, kamuya atanmak isteyen binlerce aday tarafından yakından takip edilen 37 bin hekim dışı personel alımı hakkında son dakika gelişmeleri merak konusu. Başvurular ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler olacak soruları yoğun şekilde araştırılıyor. Sağlık teknikeri, hemşire, laborant, ebe ve diğer branşlardaki alımlarla ilgili detaylar ise dikkatle inceleniyor. Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler? İşte, detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı’nın 2025 yılı içinde gerçekleştireceği 37 bin hekim dışı personel alımı için takvim bekleniyor. Resmi başvuru tarihleri ÖSYM ve Sağlık Bakanlığı’nın duyuruları üzerinden ilan edilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

37 bin personel alımı için genel başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, arşiv ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, ilgili kadro için mezuniyet belgesine sahip olmak (ön lisans, lisans, lise düzeyinde) ve KPSS puanına sahip olmak yer alıyor.

Detaylı şartlar, başvuru kılavuzunda yer alacaktır.

Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı ne zaman

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI HANGİ ALANLARDA OLACAK?

Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı alımlar hemşire, sağlık teknikeri (ilk ve acil yardım, anestezi, radyoloji, laboratuvar vb.), ebe, paramedik, tıbbi sekreter, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, biyolog gibi farklı sağlık meslek gruplarında olacak.

Hangi unvan için kaç personel alınacağı, yayınlanacak tercih kılavuzuyla netleşecektir.

Sağlık Bakanlığı 37 bin hekim dışı personel alımı başvuru

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları genellikle ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınır. Başvuru süreci başladığında, ÖSYM tarafından yayımlanacak olan KPSS tercih kılavuzu doğrultusunda adaylar online başvuru yapabilir. Başvuruda KPSS puanı esas alınmaktadır ve merkezi atama sistemiyle yerleştirme gerçekleştirilmektedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI!

Not: Başvuru ekranı aktif olduğunda, ÖSYM tarafından bir KPSS tercih kılavuzu yayımlanır ve adaylar bu kılavuz üzerinden tercihte bulunabilir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Ereksiyon Problemi Nedir?

Ereksiyon Problemi Neden Olur, Ereksiyon Sorunu Erkeklerde Ne Gibi Psikolojik Sorunlara Yol Açar?

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Uzman uyardı: ‘Merdiven altı’ zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı tehlike saçıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, soğuk zincirde muhafaza gerektiren bu iğnelerin merdiven altı satışının ABD’de yüzde 60’lara ulaştığını, ülkemizde de kontrolsüz bir şekilde kullanımının son dönemde büyük oranda arttığını kaydetti.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Günlük et tüketimi 100-150 gram olmalı! ‘Eti kavurma değil, haşlama yiyin’

Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Öksürük sesinden üretti: Ne işe yaradığı gündem oldu

Hitit Üniversitesi’nde farklı alanlardan uzmanların işbirliğiyle geliştirilen yazılım, KOAH, astım, bronşit, üst solunum yolu hastalıkları, zatürre, reflü gibi hastalıklar ile sağlıklı öksürüğü yüzde 91 başarı oranıyla tespit edebiliyor. Hitit Üniversitesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emre Demir, “Projenin üçüncü aşamasında, cep telefonuyla kaydedilecek öksürük sesiyle kişinin kendisine doğrudan solunum yolu tanısı koyacağı bir mobil uygulama geliştirmek istiyoruz” dedi.