Maduro Türkiye-Venezuela Yatırım Anlaşmasını Canlı Yayında İmzaladı

Venezuela’da bulunan Türkiye’nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun “Maduro ile daha fazla” isimli programına davet edildi.

Maduro, Venezuela ve Türkiye arasında İstanbul’da imzalanan yatırım anlaşmasının Venezuela’daki onay sürecinin tamamlandığına ilişkin belgeyi canlı yayında imzaladı.

Cumhurbaşkanı Maduro yaptığı konuşmada, “Öncelikle kardeş Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi, yatırımlarımızı ve ticaretimizi daha ileri bir seviyeye taşıyacak ekonomik nitelikli bir belgeyi imzalamak üzereyim. Buradan dostum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarımı iletiyorum. Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanmış olan ‘Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması’nın onay belgesini imzalıyorum.” dedi.

Belgenin onaylanmasının ardından Büyükelçi Karamanoğlu, “İmzalanmıştır ve onaylanmıştır. Yayımlansın ve uygulansın. Venezuela’daki dostumuz Türkiye Büyükelçisinden Venezuela’daki yatırım, ticaret ve ekonomik entegrasyona ve bu belgeye ilişkin görüşlerini bizimle paylaşmasını rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

‘VENEZUELA’NIN YANINDAYIZ’

Maduro’ya Venezuela ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerden bahseden Karamanoğlu, “Başka etkinliklerimiz de var. Henüz bu sabah 30’dan fazla Türk ve Venezuelalı firmanın katılımıyla balıkçılık ve su ürünleri üzerine bir video konferans gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta 21-22 Mayıs tarihleri arasında işbirliği ve kardeşliğimizle ilgili tüm konuların ele alınacağı IV. Ortak İşbirliği Komisyonu Toplantısı’nı düzenleyeceğiz ve 26-28 Eylül tarihleri arasında Karakas’ta 2. Türk Ürünleri Fuarını gerçekleştireceğiz. Gördüğünüz üzere biz Venezuela’nın geleceğine güveniyoruz, Venezuela’nın yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx