Lise öğrencileri, Stanford Üniversitesi ile geleceğin sağlık teknolojileri için projeler üretecek

BİLFEN Liseleri ve Stanford Üniversitesi İş Birliğiyle Kaliforniya’ya 300 Öğrenci Gitti

BİLFEN Liseleri ve Stanford Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Merkezi arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında 300 öğrenci, Stanford Üniversitesi’ne zengin bir deneyim yaşamak üzere Kaliforniya’ya seyahat etti.

Öğrenciler, geleceğin sağlık teknolojileri konusundaki çözümlerini geliştirdikleri 40 projeyle, Stanford Sağlık Hizmetleri Merkezi’nde görev yapan doktorlar, biyomedikal mühendisler, proje yöneticileri ve koordinatörlerden oluşan jüriye projelerini sundular. Jürinin değerlendirmesi sonucunda, 138 öğrenci arasında 40 projeden birinci olan proje, Bilfen Çayyolu Liseleri öğrencileri tarafından geliştirilen ‘Otomatik İzlemeli Akıllı Ozon Terapi Hastane Yatağı’ projesi oldu. Bu başarı, öğrencilere Stanford’da bir ay boyunca staj yapma imkanı sağladı.

Bilfen Liseleri Kimya Bölüm Başkanı Demek Akçayöz, öğrencilere sağlıkta inovasyon temasıyla projeler geliştirme fırsatı sunduklarını belirtti. Öğrencilerin bu süreçte büyük emek harcadıklarını ve profesyonel bir atmosferde bulunmaktan dolayı heyecanlı olduklarını ifade etti.

Ayrıcalıklı bir Deneyim

Projede görev alan öğrencilerden Mehmet Berk Üstüner, ‘yatak yarası’ problemini çözmeye yönelik projeye katıldığını ve projeyi heyecanla geliştirdiklerini dile getirdi. Üstüner’in yanı sıra elektronik kısmında yer alan Doğu Kaan Akgül ve yazılım kısmını üstlenen Kağan Erkan da projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler, projenin her aşamasında büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve başarının getirdiği heyecanı yaşadıklarını belirttiler. Ağustos ayında Stanford Hastanesi’nde gerçekleştirecekleri staj deneyimi için sabırsızlanan öğrenciler, projelerini daha da geliştirmeyi ve bilimsel deneyler yapmayı hedefliyorlar.

Projede yer alan öğrencilerin başarıları, Bilfen Liseleri ve Stanford Üniversitesi iş birliğinin sağladığı fırsatlarla gelecek nesillerin sağlık teknolojilerine katkı sağlayacak yetenekleri desteklemeye devam ediyor.

Related Posts

500 bin yıllık göçün sırrı çözüldü

Modern insanın (homo sapiens) yaklaşık 50 bin yıl önce Afrika’dan çıkıp tüm dünyaya yayılması, bilim insanları için uzun süredir gizemini koruyan bir konuydu. Yeni bir araştırma, ekolojik esnekliğin bu büyük göçün neden başarılı olduğunu açıklayabilecek önemli bir ipucu olduğunu söylüyor.

iPhone alarmları güncelleniyor: İşe geç kalmak kolaylaşacak

Apple, iOS 26 ile alarm uygulamasında uzun süredir beklenen özelliği nihayet kullanıma sunuyor. Erteleme süresi artık kullanıcı tercihine göre ayarlanabilecek.

Instagram’dan kullanıcılara 4 büyük yenilik

Instagram, uzun süredir kullanıcıların talep ettiği bazı önemli özellikleri hayata geçirdiğini duyurdu.

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Arabada Google Haritalar kullanırken işinize yarayacak 7 ipucu

Google Haritalar, Android veya iOS fark etmeksizin en zengin özelliklere sahip harita uygulamalarından biri. Gerçek zamanlı konum paylaşımından, bulunduğunuz bölgedeki gezilecek yerlere kadar birçok işlev sunuyor. Üstelik Android Auto ve Apple CarPlay ile tamamen uyumlu, yani telefonunuzu araca bağladığınızda harita ekranı otomatik olarak gösteriliyor.

Mac’in sevilen Handoff özelliği Windows 11’e geliyor

Microsoft, cihazlar arası devamlılığı sağlamak için Windows’taki Android uygulamalarına Apple’ın Handoff özelliğini getirmeye çalışıyor.