iOS 18’in getirdiği yenilikler

Apple, 2024 Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) iOS 18’i tanıttı. Yeni işletim sistemi, iPhone 15, 14, 13 ve 12 serileri, iPhone 11, iPhone XS, XR ve XS Max gibi geniş bir yelpazede kullanılabilecek. Ayrıca, ikinci ve üçüncü nesil iPhone SE modelleri de iOS 18’i destekleyecek.

iOS 18, kullanıcı deneyiminde büyük yenilikler getiriyor. Ana Ekran, uygulamaları ve widget’ları serbestçe yerleştirme imkanı sunarken, yeni ikon ve widget tasarımları ile karanlık ve renkli efektler ile daha büyük boyutlar ekliyor. Kontrol Merkezi, sık kullanılan kontrollerin daha kolay erişilmesini sağlayacak şekilde yeniden tasarlandı ve üçüncü parti uygulama kontrolleri ile özelleştirilebiliyor.

Fotoğraflar uygulaması, tüm fotoğraflar için birleşik bir görünüm sunarken, yeni koleksiyonlar, öne çıkanlar için bir döngü görünümü ve dinamik bir deneyim için otomatik oynatma içeriyor. Mail uygulaması ise e-postaları birincil, işlemler, güncellemeler ve promosyonlar olarak kategorize ediyor ve iş e-postalarını hızlıca taramak için yeni bir özet görünümü sunuyor.

Mesajlar uygulaması, hücresel veya Wi-Fi bağlantısı olmadan uydu iletişimini destekliyor ve yeni metin efektleri, formatlama seçenekleri, genişletilmiş Tapback’ler, mesaj zamanlama ve Apple dışı cihazlarla mesajlaşma için RCS desteği sunuyor. Safari, önemli web sayfası bilgilerini öne çıkaran Highlights özelliğini ve özetler ile içerik tablosu içeren yeniden tasarlanmış bir Okuyucu modunu tanıtıyor.

Yeni Parolalar uygulaması, parolaları, geçiş anahtarlarını, Wi-Fi parolalarını ve doğrulama kodlarını bir araya toplarken, zayıf, yeniden kullanılan veya sızdırılmış parolalar için uyarılar veriyor. Sağlık ve güvenlik güncellemeleri arasında yeniden tasarlanmış Tıbbi Kimlik, hamilelikle ilgili veri yönetimi ve acil durum çağrıları sırasında bağlam paylaşımı için Canlı Video yer alıyor. Gizlilik özellikleri, uygulamaların Face ID, Touch ID veya parola ile kilitlenmesini ve gizlenmesini sağlıyor, yalnızca belirli kişileri uygulamalarla paylaşmayı ve üçüncü parti aksesuarlar ile daha iyi gizlilik sunmayı içeriyor.

Apple Intelligence, yazma araçlarıyla metinleri yeniden yazma, düzeltme ve özetleme imkanı, animasyonlu, illüstrasyonlu veya taslak görseller oluşturma için bir Görsel Oyun Alanı ve Fotoğraflar uygulamasında dikkat dağıtan nesneleri kaldırmak için bir Temizleme aracı sunuyor. Siri, daha doğal ve bağlamsal olarak uygun yanıtlar vermek üzere geliştirilmiş durumda. Apple Intelligence, A17 Pro destekli iPhone’larda, M1, M2, M3 ve M4 çipli Mac ve iPad’lerde entegre edilecek.

Ek özellikler arasında, Apple Haritalar’da çevrimdışı özel yürüyüş rotaları ve yürüyüşler, tutarlı kare hızları ve duyarlı aksesuarlar için Oyun Modu, ödül kullanımı ve taksit seçenekleriyle geliştirilen Apple Pay, cihazlar arası paylaşılan müzik kontrolü için SharePlay ve daha iyi çağrı kalitesi ve kişiselleştirilmiş mekansal ses için AirPods güncellemeleri bulunuyor. Notlar uygulaması, anında denklem çözümü için Matematik Notları sunarken, geliştirilmiş Takvim uygulaması Hatırlatıcılar’dan görevleri entegre ediyor. Ev uygulaması, eller serbest kilit açma ile misafir erişimi sunuyor ve erişilebilirlik güncellemeleri arasında Göz Takibi, Müzik Dokunuşları ve Sesli Kısayollar yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx