Güney Kore polisinden deepfake içerikler için sistem

Yonhap’ın haberine göre, Güney Kore’de yapay zekayla üretilen “cinsel içerikli” görüntü ve seslerle ilgili suçlardaki artışın önüne geçmek için çalışmalar devam ediyor.

Güney Kore polisince yapılan açıklamada, deepfake içerikleri tespit edebilecek sistem kurmak için yaklaşık 6 milyon dolar yatırım yapılacağı belirtildi. Açıklamada, projenin 2027’ye kadar tamamlanmasının öngörüldüğü ve sistem sayesinde deepfake videoların tespitinin hızlanacağı ifade edildi.

Güney Kore’de 2024’te 1094 deepfake suçuyla ilişkili 573 şüpheli gözaltına alındı.

GÜNEY KORE’DE “DEEPFAKE” OLAYLARI

Güney Kore’de okul ve üniversitelerle bağlantılı bazı sohbet gruplarında çoğunluğunu kadın ve kız çocuklarının oluşturduğu birçok mağdurun “deepfake” yöntemi aracılığıyla manipüle edilen ses ve görüntülerini içeren “cinsel içerikli” videoların yayıldığı belirlenmişti.

Ulusal Soruşturma Ofisi Başkanı Woo Jong-soo, bu görüntülerin yayıldığı Telegram’la ilgili “suça yataklık etme” gerekçesiyle ön soruşturma açıldığını açıklamıştı.

Güney Kore İletişim Standartları Komisyonu (KCSC) yetkilileriyle bir araya gelen Telegram yetkilileri, sorunun ciddiyetinin farkında olduklarını belirtmiş, bu tür yasa dışı materyallere karşı sıkı önlemler dahil “sıfır tolerans politikası” uygulanacağı sözünü vermişti.

Related Posts

500 bin yıllık göçün sırrı çözüldü

Modern insanın (homo sapiens) yaklaşık 50 bin yıl önce Afrika’dan çıkıp tüm dünyaya yayılması, bilim insanları için uzun süredir gizemini koruyan bir konuydu. Yeni bir araştırma, ekolojik esnekliğin bu büyük göçün neden başarılı olduğunu açıklayabilecek önemli bir ipucu olduğunu söylüyor.

iPhone alarmları güncelleniyor: İşe geç kalmak kolaylaşacak

Apple, iOS 26 ile alarm uygulamasında uzun süredir beklenen özelliği nihayet kullanıma sunuyor. Erteleme süresi artık kullanıcı tercihine göre ayarlanabilecek.

Instagram’dan kullanıcılara 4 büyük yenilik

Instagram, uzun süredir kullanıcıların talep ettiği bazı önemli özellikleri hayata geçirdiğini duyurdu.

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Arabada Google Haritalar kullanırken işinize yarayacak 7 ipucu

Google Haritalar, Android veya iOS fark etmeksizin en zengin özelliklere sahip harita uygulamalarından biri. Gerçek zamanlı konum paylaşımından, bulunduğunuz bölgedeki gezilecek yerlere kadar birçok işlev sunuyor. Üstelik Android Auto ve Apple CarPlay ile tamamen uyumlu, yani telefonunuzu araca bağladığınızda harita ekranı otomatik olarak gösteriliyor.

Mac’in sevilen Handoff özelliği Windows 11’e geliyor

Microsoft, cihazlar arası devamlılığı sağlamak için Windows’taki Android uygulamalarına Apple’ın Handoff özelliğini getirmeye çalışıyor.