Google’dan Gmail’e ilişkin yeni karar: Şifrenizi hemen değiştirin!

Google, Gmail’e Yapay Zeka Destekli Saldırılara Karşı Erişim Anahtarlarıyla Önlem Alıyor

Google, Gmail hesaplarına yapılan yapay zeka destekli siber saldırılara karşı önlem alıyor. Artık, Gmail hesaplarına giriş yaparken şifreler yerine daha güvenli olduğu düşünülen erişim anahtarları kullanmayı hedefliyor.

Google, Gmail’e Yapay Zeka Saldırılarına Yanıt Veriyor

2024 yılı sonunda Google, 2,5 milyar kullanıcısını hedef alan yapay zeka destekli siber saldırılarla karşı karşıya kaldı. Microsoft çözüm danışmanı Sam Mitrovic’in aktardığına göre, dolandırıcılar, Gmail hesabı sahiplerine doğrulama e-postaları göndererek Google’ın destek ekibini taklit ediyor.

Dolandırıcılar, e-postalarına yanıt alamadıklarında ise yapay zeka ile üretilen insan sesiyle Google müşteri hizmetlerini taklit eden telefon görüşmeleri yapıyor ve kullanıcıları kandırmayı hedefliyor. Amacı, kullanıcıların hesaplarına erişerek kişisel bilgilerini çalmak. Bu ciddi tehdit karşısında Google, bağlantı sistemini yeniden gözden geçirmeye karar verdi.

Amerikalı şirket, 2023 yılında erişim anahtarlarını kullanmaya başladı ancak bazı cihazlar hala şifre gerektiriyor. İki faktörlü kimlik doğrulama, yani ikili kimlik doğrulama, şifreyle giriş yapan hesapları daha güvenli hale getiriyor. Ancak Forbes’a göre, Google, Microsoft ve Outlook gibi e-posta sağlayıcıları, erişim anahtarlarına sahip olsalar da, hala potansiyel siber saldırılara karşı açık bırakıyor. Bu nedenle parolaların tamamen kaldırılması gerektiği vurgulanıyor.

Erişim Anahtarı ve Şifre

Google, parolaları kalıcı olarak erişim anahtarlarıyla değiştirmeyi hedeflediği için bu iki güvenlik yöntemi arasındaki farkları incelemek önemli. Keeper web sitesine göre, erişim anahtarları, kullanıcı tarafından seçilen parolalardan farklı olarak otomatik olarak üretiliyor ve güvenlik seviyesi daha yüksektir.

Erişim anahtarları, kimlik avı gibi internet dolandırıcılıklarına karşı direnç gösterme özelliğine sahiptir. Ancak henüz tüm web siteleri tarafından desteklenmediği için bu yöntemin kullanımı sınırlı kalıyor. Microsoft, geçen Aralık ayında yaptığı açıklamada, parolaların biyometrik verilerle daha hızlı oturum açmaya olanak tanıdığını belirtmişti ancak parolaların savunmasız olduğunu da ifade etmişti.

Related Posts

Tahmin edilenlerin 2 katını aştı ve hala büyüyor: Bilim insanları korkutan veriyi paylaştı

Dünya’nın enerji dengesizliği tahmin edilenden çok daha hızlı artıyor ve bilim insanları bu durumu hala tam olarak açıklayamıyor. Yeni yayımlanan verilere göre, gezegenin Güneş’ten aldığı enerjiyle uzaya geri yaydığı enerji arasındaki fark son yıllarda beklenenden iki kat fazla büyüdü. 2023 yılında bu fark metrekare başına 1.8 watt’a ulaştı ve bu, iklim modellerinin öngördüğünden iki kat daha yüksek.

Arabada Google Haritalar kullanırken işinize yarayacak 7 ipucu

Google Haritalar, Android veya iOS fark etmeksizin en zengin özelliklere sahip harita uygulamalarından biri. Gerçek zamanlı konum paylaşımından, bulunduğunuz bölgedeki gezilecek yerlere kadar birçok işlev sunuyor. Üstelik Android Auto ve Apple CarPlay ile tamamen uyumlu, yani telefonunuzu araca bağladığınızda harita ekranı otomatik olarak gösteriliyor.

Mac’in sevilen Handoff özelliği Windows 11’e geliyor

Microsoft, cihazlar arası devamlılığı sağlamak için Windows’taki Android uygulamalarına Apple’ın Handoff özelliğini getirmeye çalışıyor.

Google’dan Ay’a hamle! Gizemli yolculuğa! Büyüleyici kozmik bir serüven

Teknoloji devi, “Yarım Ay’ın Yükselişi” temasıyla hazırladığı özel doodle’ında, Ay’ın evrelerini sanatsal bir şölenle gözler önüne seriyor. Bu görsel kutlama, gökyüzü tutkunlarını ve doğa meraklılarını Ay’ın büyüleyici döngüsüne bir kez daha hayran …

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…