Eski sevgilisinin fotoğraflarını kullanarak erotik hesap açtı, binlerce dolar kazandı

Hindistan’da Yapay Zeka ile Oluşturulan Deepfake Fenomen Skandalı Patlak Verdi

Hindistan’da yaşanan deepfake skandalı, dijital çağda mahremiyet ve dijital güvenlik konularını bir kez daha gündeme getirdi.

Instagram’da “Babydoll Archi” adıyla paylaşımlar yapan sahte bir fenomen, kırmızı sari kıyafetlerle dans edip yetişkin film yıldızlarıyla poz vererek kısa sürede 1,4 milyon takipçiye ulaştı.

Ancak yapay zeka kullanılarak oluşturulan bu fenomen, Assam eyaletine bağlı Dibrugarh kentinde yaşayan ev kadını Sanchi’ye fazlasıyla benziyordu.

MÜHENDİS SEVGİLİSİ TUTUKLANDI

BBC’nin haberine göre, Sanchi’nin kimliği, izinsiz olarak yapay zeka teknolojisiyle kullanıldı ve ailesi durumu polise şikayet etti. Yapılan soruşturma sonucunda Sanchi’nin eski sevgilisi Pratim Bora tutuklandı. Bora’nın mühendislik eğitimi aldığı ve yapay zeka konusunda bilgili olduğu belirtildi. Bora, Sanchi’nin özel fotoğraflarını kullanarak sahte bir sosyal medya karakteri oluşturmuştu.

AİLESİNİN ENGELLENDİĞİ

Sanchi ise sosyal medya kullanmayan birisi olarak fenomen hesabının varlığından ancak medyada yer alması sonrasında haberdar oldu. Ailesinin bu hesaptan engellendiği ortaya çıktı ve ailenin bu durumu atlatmak için psikolojik destek aldığı belirtildi.

Uzmanlara göre, bu olay yapay zekanın kötü niyetli kullanımının çarpıcı bir örneğidir. Avukat Meghna Bal, “Deepfake içeriklerin üretilmesi artık daha kolay hale geldi ve bu tür olayların daha yaygın olabileceği uyarısında bulundu. Ancak birçok vakit ya bildirilmiyor ya da kurbanlar farkında bile olmuyor,” dedi.

Polis, Bora hakkında cinsel taciz, siber dolandırıcılık ve itibar zedeleme gibi suçlamalarla işlem başlattı ve suçlu bulunması durumunda 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Related Posts

Steam aile paylaşımı nasıl yapılır? Adım adım yapılması gerekenler

Steam Aile Paylaşımı nasıl kurulur? Oyunlarınızı güvenle paylaşmak ve Aile Görünümü’nü etkinleştirmek için adım adım rehber burada!

Bilim adamları imkansız denilen zaman kristalini gerçeğe dönüştürdü

Geleneksel kristaller, atomların uzayda düzenli bir yapı oluşturmasıyla bilinir. Nobel ödüllü fizikçi Frank Wilczek’in 2012’de ortaya attığı fikir ise bu düzenin zaman boyutunda da tekrarlanabileceği yönündeydi. Wilczek’in “zaman kristali” konsepti …

Teamfight Tactics 15’inci setiyle yeni oyun dinamikleri ve bölgesel turnuva başlıyor

Teamfight Tactics’in yeni seti K.O. Kolezyumu, anime temalı şampiyonlar ve yeni oyun mekanikleriyle 30 Temmuz’da tüm platformlarda erişime açılacak.

Bilim dünyasına damga vuran deney! Casus arılar gerçek oldu

Çinli araştırmacılar tarafından arıların beyinlerine yerleştirilen küçük cihazlar sayesinde, arilar sibernetik organizmalar haline dönüştürüldü. arıların sırtına konumlandırılan ve küçük iğneler aracılığıyla doğrudan beyine bağlanılabilen bir …

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

500 bin yıllık göçün sırrı çözüldü

Modern insanın (homo sapiens) yaklaşık 50 bin yıl önce Afrika’dan çıkıp tüm dünyaya yayılması, bilim insanları için uzun süredir gizemini koruyan bir konuydu. Yeni bir araştırma, ekolojik esnekliğin bu büyük göçün neden başarılı olduğunu açıklayabilecek önemli bir ipucu olduğunu söylüyor.