Chery sedan piyasasına Arrizo 8 PHEV ile giriş yapıyor!

Bir süredir Türk otomobil piyasasını Çinli markalar sallıyor. Konuya biraz daha spesifik bakarsak Chery markasının özellikle Tiggo serisi SUV modelleriyle piyasada güçlü bir konum elde ettiğini görüyoruz. Son gelen bilgilere göreyse marka SUV’ların yanında sedan otomobilleriyle de piyasaya hakim olmayı hedeflediği bildirildi. İşte Chery sedan modeli Arrizo 8 PHEV özellikleri ve fiyatı…

Yeni Chery Sedan! Chery Arrizo 8 PHEV özellikleri ve fiyatı!

SUV’lar artık dünyanın her yerinde kabul gören ve oldukça sevilen otomobil modelleri arasında. Özellikle de şehir hayatında sıkça görmeye başladığımız SUV modeller bir nevi “lüks” ve “ihtişam” sembolleri olarak da görülüyor. Ancak her ne kadar SUV pazarı giderek büyüse de Türk müşteri kitlesindeki “sedan” sevdası göz ardı edilemeyecek kadar büyük.

Bu sebeple markalar SUV seçeneklerinin yanı sıra en çok güvendikleri sedan modellerini de Türk pazarına sokuyor. Çinli Chery’de bu sevdanın farkında olmalı. Zira Chery Türkiye pazarına ilk sedan modelini getirmeye hazırlanıyor. Son dönemlerde Tiggo ve Omoda serisi ile oldukça ünlenen marka Arrizo 8 ile Türk halkının sedan sevgisine dokunacak.

Adını İspanyolca “damlacık, dalgalanma ve dalga” anlamlarına gelen “RIZO” kelimesinden alan Arrizo “su damlacığı” anlamını taşıyor. Otomobil derin ve keskin led farları, geniş ızgarası ile dinamik bir ön tasarıma sahip. Otomobile yandan bakıldığına ise oturaklı bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Özellikle makam otomobili olarak kullanmak isteyen kullanıcılar siyah rengini satın alarak şık bir otomobile sahip olabilecek.

Kaputun altına baktığımızda ise bizleri ACTECO 1.5TGDI plug-in hybrid motor karşılıyor. Bu motorla birlikte otomobilin tamamen elektrikli sürüşü desteklediği de gözümüze çarpıyor. Araç 1.5 ünitesi ile birlikte 154.1 bg güç üretiyor. Elektrikli motoru ise 201 bg (150 kW) güç ve 310 Nm tork değerine sahip.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmına yazmayı unutmayın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx