Yediemin Otoparklarındaki Araçların Satışı Hızlandı

Yediemin Otoparklarında Çürümeye Terk Edilen Araçların Satış Süreci Hızlandı

Yıllardır yediemin otoparklarında çürümeye terk edilen araçların satış süreci için önemli bir adım atıldı. 9. Yargı Paketi kapsamında gerçekleştirilen düzenleme ile trafikten men edilerek alıkonulan ve sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan araçların satış usulleri belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayımladığı yeni tebliğe göre, trafikten men edilen araçların sahiplerine Emniyet ve Jandarma trafik birimlerince bildirim yapılacak. 6 ay içinde teslim alınmayan ya da aranmayan araçlar, illerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürlükleri, ilçelerde ise milli emlak müdürlükleri tarafından satışa çıkarılacak.

Hurda araçlar pazarlık usulüyle satılacak

Makine mühendisleri tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda hurda olduğu belirlenen araçlar, belirlenen bedelin altına düşmemek kaydıyla lisanslı firmalara pazarlık yoluyla satılacak. Hurda olmayan araçların satışı ise ilgili idareler tarafından gerçekleştirilecek.

Satılan araçlar için, marka, model, tip, renk, motor ve şasi numarası gibi teknik detayların yanı sıra alıcının kimlik ve adres bilgilerini içeren satış belgeleri düzenlenecek.

Üzerindeki haciz ve şerhler kaldırılacak

Satış işlemiyle birlikte araçların üzerindeki “satılamaz, devredilemez, haciz, ihtiyati haciz, rehin” gibi tüm şerhler kaldırılacak. Satıştan elde edilen gelirler alacaklılara dağıtılacak; kalan miktar ise araç sahibine iletilerek 1 ay içinde başvuru yapması durumunda ödenecek.

Türkiye Yediemin Federasyonu Başkanı Onur Özdemir, yeni düzenlemenin araçların 11 aydan fazla yedieminde kalamayacağını belirterek, “Süre içinde başvuru yapılmazsa araçlar açık artırmayla satılacak. Elde edilen gelirler vadeli hesaplarda tutulacak ve hak sahiplerine ödenecek” açıklamasında bulundu.

Yaklaşık 30 milyon araç sahibini ilgilendiren bu uygulama, hem otoparklardaki araç yoğunluğunu azaltacak hem de ekonomiye katkı sağlayacak.

Öte yandan yasal düzenlemenin SGK borçlularının araçlarını kapsamadığı, ancak bu konuda yeni bir düzenleme çalışmasının olduğu öğrenildi. – BURSA

Related Posts

Gaziantep’te Kadınlar Tel Kırma Kursunda Hem Sanat Öğreniyor Hem Ekonomik Katkı Sağlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği tel kırma işlemeciliği kursuna katılan kadınlar, hem geleneksel el sanatını öğreniyor hem de ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Kurs, genç kızların çeyizlerini hazırlamalarında ve meslek edinmelerinde önemli bir rol oynuyor.

Bekir Başevirgen: Çalışanın cebindekini çalıyorlar, asgari ücretlinin enflasyon kaybı 3 bin 685 TL

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, enflasyonun yılın ilk altı ayında işçi, memur ve emekli aylıklarında erimeye yol açtığına dikkati çekerek “İşçi başına altı aylık ortalama erime 6 bin 485 TL oldu. Yılın ilk yarısında asgari ücretlinin enflasyon kaybı 3 bin 685 TL’yi buldu. Haziran 2025’te enflasyon kaybı en düşük emekli aylığında 2 bin 412 TL, en düşük memur maaşında ise 9 bin 130 TL oldu. AKP iktidarı işçiye, emekliye, memura zam vermek bir yana dursun, artık çalışanların cebindeki parayı bile çalıyor” dedi.

Meyve fiyatları uçtu: Yüzde 200

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre, haziran ayında meyve fiyatları geçen yıla oranla yüzde 200’den fazla artış gösterdi.

Diyarbakır’dan Yerli Robot Kol

Diyarbakır’da iki mühendis, KOSGEB desteğiyle yerli robot kol üretti, seri üretim hedefleniyor.

GTB’de Gıda Analiz Eğitimi Düzenlendi

GTB Laboratuvarı, gıda analizlerinde kaliteyi artırmak için eğitim programı düzenledi.

Yeşil Fırsatlar Hibe Desteği Tanıtıldı

Gaziantep’te yeşil dönüşüm için kadın ve gençlere hibe desteği tanıtıldı; 35 Milyon TL bütçe ayrıldı.