Ayasofya Camii’nde restorasyon havadan görüntülendi

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde Güçlendirme ve Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin ana kubbesinde, yapılan güçlendirme ve restorasyon çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Oluşturulan Bilim Kurulu’nun analiz ve incelemeleri sonucunda ana kubbede güçlendirme gerekliliği tespit edildi ve tarihin en kapsamlı restorasyon süreci başlatıldı. Restorasyon süreci, Restorasyon Bilim Kurulu’nun denetimi altında gerçekleştiriliyor.

Ana ve yarım kubbenin depreme karşı daha dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor ve yapıya özgünlüğünü koruyacak şekilde çalışmalar yürütülüyor. Ayasofya Camii’nin kubbesi ve minaresindeki restorasyon faaliyetleri havadan görüntülendi ve çalışmaların ilerleyişi yerinde incelendi.

Related Posts

Fransa’da “Suriye” zirvesi: 6 maddede uzlaşıldı

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ve Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Paris’te görüşme gerçekleştirdi.

MHP’den ‘üniter devlet’ mesajı: ‘Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları’nın ilki Erzurum’da yapılacak

MHP’den ‘üniter devlet’ mesajı: ‘Terörsüz Türkiye İçin Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları’nın ilki Erzurum’da yapılacak

Gazetecilerden İsrail’e çağrı: “Açlıkla karşı karşıyayız”

Reuters, AFP, AP ve BBC News, Gazze’deki gazetecilerin giriş çıkışına izin verilmesi ve bölgeye insani yardımın ulaştırılması için çağrı metni yayınladı.

İstanbul’da doğalgaz aranacak: Bazı araziler için el koyma kararı alındı

Cezaeviyle sık sık gündeme gelen Silivri bu kez doğalgaz projesiyle tartışılıyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Trakya’daki iki doğalgaz kuyusunu birbirine bağlayacak boru hattı için Silivri’de acil kamulaştırma kararı alındı.

Gözde turizm merkezinin birkaç günlük suyu kaldı

İzmir’de beklenen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle barajlardaki doluluk oranları alarm seviyesine geldi. Ünlü tatil merkezi Çeşme’nin içme suyunu karşılayan Kutlu Aktaş Barajı’nda aktif doluluk yüzde 4,41 olarak ölçüldü.

AKP’li belediyeden tarihi yapıya ihanet

Gaziantep’te tarihi ve kültürel dokunun ticari ranta kurban edilmesine bir yenisi daha eklendi. 1892 yılında Valide Meryem Kilisesi olarak inşa edilen, daha sonra camiye çevrilen Kurtuluş Camii’nin hemen yanında yer alan ve dönemin papazı için yapılan ev, restorana dönüştürüldü. Üstelik bu dönüşüme Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de resmen onay verdi.